Як вибрати колір міжкімнатних дверей

Вибираючи двері, варто звернути увагу на безліч факторів.
Деякі дизайнери вважають вибір кольору дверей першочерговим завданням планування ремонту. На думку дизайнерів, вибір кольору дверей є своєрідним орієнтиром у виборі інших елементів приміщення: підлоги, плінтусів, стін і так далі.

Отже, як вибрати колір міжкімнатних дверей правильно, і які поради щодо вибору дають експерти.

Головна порада: не орієнтуйтеся на якісь суворі стандарти. Їх немає.

Дизайнери кажуть, що не існує строгих правил. Дотримуйтесь вашого смаку і фантазії.

Наприклад, багато хто думає, що колір дверей і ламінату повинен бути однаковим або вони обов'язково повинні поєднуватися з меблями. На ділі вони можуть бути нейтрального відтінку - білого, сірого, кремового або просто скляними. Вони можуть не поєднуватися ні з чим, але при цьому не повинні вступати в дисонанс з інтер'єром кімнат. При цьому існують певні критерії, за якими вибирають колір дверей для майбутнього інтер'єру.

Вибір кольору по стилю інтер'єру


Якщо ви вибрали для інтер'єру класичний стиль, етно, сільський або японський стиль, то нейтральний колір дверей прекрасно підійде.



Для хай-тек, арт-деко, лофт потрібні холодні тони. У мінімалізмі можна використовувати темні відтінки. Для еклектики підійдуть як холодні, так і теплі тони. У стилі кіч двері можуть бути самих неймовірних кольорів і відтінків.

Для сучасного міського стилю, з багатьма етнічними напрямками, з кантрі, стилем модерн добре поєднуються теплі тони.


Поєднання з плінтусами і наличниками


Є два способи застосувати ці рішення. У першому варіанті вибираються двері нейтральних світлих відтінків - білі, світло-сірі, кремові, з бука, сосни або вибіленої деревини. Такими ж повинні бути широкі підлогові плінтуси і лиштва. Це рішення дозволить створити гармонійну цілісну картину в інтер'єрі.

Другий варіант - це контрастність. Двері можуть бути світлими, а лиштви й плінтуси - в колір меблів або підлозі.

Купуємо двері в тон стінам


Якщо в приміщенні стіни одного кольору, то це рішення буде ідеальним. Тобто в цьому випадку двері краще вибрати в тон стінам, а не підлоги і меблів, які до того ж можуть бути різного відтінку. Але і тут можна додати особливі нотки. Наприклад, вибрати колір дверей в тон стінових панелей. До них же підібрати і лиштву, і плінтуса, а відтінок стін зробити близьким до панелей.

Комбінуємо з покриттям підлоги


Так як колір підлоги багато в чому визначає колорит приміщення, підібрати двері такого ж кольору буде найпростішим рішенням. Але якщо в кімнатах різні підлогові покриття? У такому випадку потрібно знайти відтінок, який об'єднує підлогу в будинку.

Об'єднати простір допоможуть плінтуси і лиштви. Наприклад, в приміщеннях загального користування на підлозі темний ламінат, а на кухні синя плитка. На кухні будуть добре виглядати фарбовані двері в тон плитці, а лиштви до неї і плінтуса біля стін - в тон ламінату. Або зробити навпаки: двері вибрати в тон ламінату, укладеного в інших кімнатах, а підтримати колір підлоги в кухні відповідними плінтусами і наличниками.



Підбираємо двері в колір меблів


Орієнтуватися на меблі варто тоді, коли в кімнатах різне підлогове покриття. Якщо ваші меблі кольору венге, то двері відтінку меблів будуть виграшно виглядати. Можна зробити двері на один-два тони світліше.

Якщо в різних приміщеннях різні меблі, слід виділити загальний тон або поставити двері переважаючого кольору. Наприклад, якщо у вас домінують темні меблі, то можна вибрати відповідні двері. Якщо ж в будинку більше світлих меблів, то і двері краще зробити нейтральними світлими.



Орієнтуємося на вікна


Якщо ви все ж перебуваєте в скруті, то орієнтиром можуть послужити віконні рами. Це буде безпрограшним рішенням. Воно особливо виручає тоді, коли кожна кімната декорована в індивідуальному стилі.

Слід пам'ятати, що якість стоїть на першому місці. Матеріал, з якого виготовлені двері, їх покриття і фурнітура повинні бути міцними і функціональними, здатними витримувати щоденну експлуатацію.

«Двері - це один з важливих елементів інтер'єру. Її можна вільно вибрати і полюбити. Можна легко знайти свої двері, які сподобаються вам і стилем, і кольором, і фактурою. І тільки після їх вибору, виходячи з дизайну, класичного або модерн, можна спокійно продовжувати працювати над іншим колірним і стильовим рішенням інтер'єру.

До дверей спокійно підбирається підлогове покриття, яке має вже всілякий вибір колірних рішень. До підлоги підбираєте плінтус і пішло-поїхало. По суті, навіть колір меблів вже буде залежати від дверей. А все тому, що дверей багато не буває, і, коли ви виберете вподобану модель, все інше збирається як пазл.

Якщо ви вирішили поставити двері в готовий ремонт, то тут трошки складніше. Готовий інтер'єр напханий кольором і фактурами. Професіонали не люблять перевантажувати інтер'єр присутністю деревини різного кольору. Якщо в квартирі є домінуючий колір дерева, то краще прив'язатися до нього. Можна світліше або темніше, але бажано в одному тоні.

Контрастні рішення теж ніхто не відміняв, але бажано відповідати температурі кольору - теплому або холодному відтінкам. Візьміть шматок ламінату, прикладіть його до дверей в магазині і уважно подивіться на поєднання кольорів. Якщо воно вам подобається - сміливо беріть. Ефект «гнізда» дозволить вам насолоджуватися вибором довгі роки.

Якщо під тон дерева вибрати не виходить, беріть двері просто пофарбовані в білий, чорний або сірий кольори. Вони ахроматичні і відмінно поєднуватимуться з усіма іншими кольорами в вашому домі.

Особисто нам подобається контрастне рішення. На світлій стіні темні двері, і на темній стіні - світлі. Це завжди виглядає виграшно. І пам'ятайте, 70% міжкімнатних дверей в світі - білі ».
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар