Як вибрати ручки на міжкімнатні двері?

Ручки для міжкімнатних дверей в першу чергу вибирають виходячи з їх якісного порядку, стійкості до пошкоджень, міцності і стійкості фарби. Естетичні і тактильні моменти йдуть слідом за цим важливим критерієм.

Підбирайте ручки для міжкімнатних дверей, грунтуючись на загальній стилістиці інтер'єру і матеріалу обробки. Ви можете встановити однакові ручки в сусідніх кімнатах, але різні по відношенню до дальніх. Однак не перевантажуйте інтер'єр оригінальністю зразків, особливо, якщо квартира малогабаритна. Рукоятки завжди вибирають в тандемі з петлями і замками - які повинні вторити кольору один одного.



Типи дверних ручок


Існує три типи дверних ручок: поворотні, стаціонарні і натискні. Перші також називають - ноби. Ноби - акуратні шайбоподібні ручки з поворотним механізмом і вбудованим всередину замком. Хоча їх компактність не говорить про ергономічність. Наприклад, коли немає можливості повернути ручку руками (у звичайній нажимній ручці це робиться ліктем), «куля» не допоможе відкрити двері. Однак дизайн і рівень безпеки говорять самі за себе, особливо, якщо в будинку є діти.

Види міжкімнатних ручок


Нажимні ручки бувають двох видів: на планці і з засувкою. Останні кріпляться на двері з квадратною і круглою опорою (розетка). Механізм їх простий - при натисканні на ручку замок ховається і двері відмикаються. Універсальність натискних ручок полягає в тому, що до них підходять будь-які замкові конструкції.

Ручки на планці


Що ж стосується натискних ручок на планці, то цей тип останнім часом використовується все рідше і здає позиції, коли справа стосується функціоналу (якщо порівнювати з ручками на клямці). Краще використовувати в парі з замками-засувками або засувками.

Стаціонарні ручки не з'єднані з системою замку, тому не рухливі. Популярна форма таких ручок - куля і скоба. Забезпечені роликовим пристроєм замка, що дозволяє відкрити двері лише потягнувши / штовхнувши ручку.

Як врізати ручку в міжкімнатні двері


Перш ніж встановлювати ручку, вмонтуйте замок (звичайно, якщо у вас не ручка-Кноб).

Для початку зробіть ескіз місця, де буде розташована зручна для вас висота розташування рукоятки. Відповідна висота над рівнем підлоги -приблизно 1 м. Зверніться до інструкції (йде в комплекті з ручкою) по установці ручки для дверей (міжкімнатних), за шаблонами настановних розмірів. Виходячи з даних сверлиться круглий отвір під ручку.

Не забувайте про замок. Монтаж ручки і засувки проводиться послідовно і взаємопов'язано. У поглиблення для замку ставиться собачка і закріплюється накладкою (див. Інструкцію «як врізати замок в дерев'яні двері»). Далі все просто: вставляйте конструкцію ручки в отвір і закріплюйте її з обох сторін саморізами. Готово!
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар