Як правильно вибрати ручку для вхідних дверей

З величезної кількості фурнітури не так просто вибирати ручки для вхідних дверей. При спробі купити що-небудь конкретне, доводиться враховувати наступні критерії: форма, забарвлення, матеріал (метал або дерево), конфігурація ручки. Поділ можна провести на наступні категорії: стаціонарні або ручки-засувки, ручки-кноби або ручки-замки, двох або односторонні.




До того ж велику роль при виборі ручок грає значення, на які двері їх доведеться встановлювати: першу або другу вхідну, в будинку або в квартирі. Для металевих дверей є свій тип ручок. Для дерев'яних і пластикових дверей теж передбачені окремі модифікації. Навіть від того, яке призначення будуть мати вхідні двері, залежить, яку ручку доведеться вибрати. Наприклад, вхідні двері в «вбиральню» (WC) закриваються тільки зсередини. З матеріалів найнадійнішими визнана латунь і нержавіюча сталь.


Які все-таки купити ручки для вхідних дверей



Найпопулярніші на сьогоднішній день - натискні ручки. Механізм досить простий. Натискання ручки надає руху Фалієвій засувці, яка «ховається» і двері відкриваються. Відпускаємо ручку в початкове положення, і клямка повертається, дозволяючи закрити двері.


Вибір ручки для вхідних дверей перш за все залежить від замка. Врізні замки не відрізняються стандартністю виконання, в зв'язку з цим, варто особливу увагу приділити наступним данним:

  • Відстань між осями ручки і замковою щілиною;
  • Ширина накладки;
  • Розмір перетину штифта ручки;
  • Форма замкової щілини (ключ може бути прапорцевим або для євроциліндра)

Принцип монтажу ручки вхідних дверей


Установка полягає у фіксуванні за допомогою гвинтів накладки (палети) до дверей. Варто також врахувати, що ручка підбирається до замку. У разі, коли в двері встановлені врізні замки, вироблені в Італії, підбирається італійська ручка, до іспанських - іспанські ручки, фінські до фінських і т.д. З китайськими все набагато гірше, тут вже як пощастить.


Особливим попитом користуються ручки з роздільними планками (розетками). Їх «плюс» в тому, що при підборі тепер потрібно враховувати тільки ширину палети. Варіантів їх кріплення два: розетка зміцнюється за рахунок фіксування ручки на профільному штифті (сильніше затягнеш - міцніше буде триматися), або ж, на додачу до цього, застосовуються додатково стягнуті гвинти. Перший варіант, як правило, використовують італійці: Linea Cali, Rossetti, Colombo і інші фірми, другий - іспанці (Armadillo), фіни (Abloy), німці (Hoppе) і ін. Так само роздільні розетки можуть бути і без ключа. Такий варіант використовується з замками-засувками.


Найбільш ґрунтовними є стаціонарні ручки. Найбільш популярну форму (П-образну) називають «скоба». Ці ручки істотно відрізняються від своїх «колег» на планці. Вони не мають поворотного механізму, а, отже, не пов'язані з дверним замком. Скоби прийнято поєднувати з роликовою засувкою і засувом, або виключно з засувом.


Вибір такої ручки залежить від того, на які двері буде проводитися установка. Для металевих дверей скоби виробляються більшого діаметру і довжини на відміну від ручок скоб для пластика.


До стаціонарних ручок відносяться також дверні молотки. Таке виконання носить часто декоративну і стилістичну користь, ніж практичну, але на їх популярності це ніяк не відбивається.
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар