Як вибрати мансардні вікна

Упорядкована мансарда в усі часи вважалася затишним і романтичним місцем, адже звідси можна відкрито дивитися на світ, насолоджуючись сонячним світлом і достатком свіжого повітря. Вже давно для більш сучасного облаштування на зміну маленьким горищним віконцям прийшли великі, міцні і надійні мансардні вікна. Саме вони наповнюють це нестандартне приміщення світлом, добре розсіюють його, забезпечують якісну вентиляцію і служать елементом тепло- і звукоізоляції.

Вікна для мансард істотно відрізняються від звичайних вікон. Для їх виробництва застосовують надміцне скло, яке, по суті, несе на собі таке ж навантаження, як і дах. Щоб не перевантажувати петлі, найчастіше використовують однокамерні склопакети, а раму і коробку захищають спеціальними накладками з металу. При установці мансардних вікон не обійтися і без спеціальної фурнітури.


Основні правила вибору мансардних вікон



  • Для того щоб природне освітлення було якісним, площа вікна повинна становити не менше 10% від площі всієї мансарди.
  • Висота вікна безпосередньо залежить від ухилу даху: чим більше пологий кут нахилу, тим вищим буде ваше вікно.
  • При вже готовій покрівлі ширина вікон повинна бути трохи вужча, ніж ширина між кроквами.
  • Фахівці рекомендують монтувати горищні вікна на відстані не менше 1 метра від підлоги.

Види мансардних вікон


Найчастіше при виробництві мансардних вікон використовують дерево або пластик
Сьогодні виробники пропонують безліч сучасних віконних систем для мансардних поверхів. Для того щоб не розгубитися при покупці і зробити вірний вибір, необхідно знати технічні характеристики кожного виду таких вікон.

Віконні рами з дерева обробляються спеціальними антисептиками, а після покриваються декількома шарами захисного лаку. Для першокласного зовнішнього вигляду дерев'яні вікна тонують білим поліуретановим покриттям. Це дозволяє без обмежень використовувати їх в дизайні для створення світлих інтер'єрів. Покриття з поліуретану служить і надійним додатковим захистом від вологи. Інші відтінки покриття так само зустрічаються і використовуються, але набагато рідше.
Величезною популярністю користуються і мансардні вікна з пластику: вони не деформуються і не міняють свій колір на протязі всього терміну експлуатації. Багато виробників постачають такі вікна з вбудованою всередину системою вентилювання, яка дозволяє при будь-яких погодних умовах провітрювати приміщення, не відкриваючи стулки вікна. Крім того, мансардні вікна з ПВХ можуть бути з трьох або чотирикамерного профілю, що дуже актуально в умовах суворої зими.
Існують і алюмінієві рами для мансардних вікон, але їх використовують рідко.

Важливе значення має і спосіб установки вікна. Вертикальна конструкція нічим не відрізняється від звичайних квартирних вікон. Вертикальні вікна монтуються в спеціальних отворах, а для захисту від негоди їх доповнюють власним мініатюрним дахом. Основний мінус такої конструкції - невелика кількість світла, яке вікно пропускає в приміщення мансарди, і нерівномірний його розподіл. Похилі вікна користуються набагато більшою популярністю. Такі вікна відмінно пропускають сонячне світло, візуально розширюють простір і ніби наповнюють горищне приміщення легкістю.

Типи мансардних вікон в залежності від призначення



  • Вікна для установки в групах. Являють собою комбінацію з 2-х або декількох вікон, встановлених на одному схилі покрівлі. Таке поєднання дозволяє максимально збільшити доступ світла всередину мансарди.
  • Двостулкові вікна - це єдина конструкція, де в одній рамі присутні дві віконні стулки з горизонтальною лінією
  • Вікно-балкон може бути встановлено в різних комбінаціях. При цьому верхня стулка мобільна і відкривається щодо центральної поворотної осі, а нижня залишається глухою. Вікно-балкон являє собою складну двостулкову конструкцію, в якій верхня стулка піднімається і відкривається, а нижня висувається вперед і перетворюється в невеликий акуратний балкон. Вікно-балкон може бути встановлено в різних комбінаціях, що дозволяє досягти приголомшливих візуальних ефектів в інтер'єрі та екстер'єрі будинку.
  • Вікна з комбінованою системою відкривання. Це унікальна конструкція, що поєднує в собі складну систему комбінованого відкриття скляної стулки. Відкриття може здійснюватися як по верхній, так і по своїй центральній осі стулки. Високоякісна фурнітура гарантує надійну фіксацію віконної стулки при будь-яких способах відкриття. Зміна режимів відкриття проводиться за допомогою однієї ручки, що знаходиться в нижній частині рами.
Сервісні мансардні вікна встановлюють для допоміжного виходу на дах. Вони незамінні в якості аварійного виходу, зручні для проведення ремонтних робіт або збирання покрівлі. Можуть бути встановлені як в утеплених мансардах, так і на неопалюваних горищах.
Середньоповоротні мансардні вікна найбільш часто використовуються в побуті і вважаються найбільш затребуваною конструкцією. Завдяки особливим, розташованим в центральній частині рами петлям, скляна стулка може на 180 градусів повертатися навколо своєї осі і так само залишатися в позиції нахилу. Середньоповоротні вікна можуть бути доповнені цілим рядом функціональних пристосувань і аксесуарів.

Джерело: https://octava-market.com
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар