Підвіконня, відкоси та відливи: важливі деталі при установці вікон

Красиві і якісно встановлені вікна - невід'ємна частина сучасного інтер'єру.
При їх установці особлива увага приділяється не тільки самим склопакетам. Потрібно мати на увазі, що вам не обійтися без підвіконь, зливів і укосів.


Підвіконня


Уявити вікно без підвіконня досить складно. Воно виконує декоративну функцію - служить поверхнею для кімнатних рослин, на ньому можна красиво розташувати невеликі дрібнички. А в тому випадку, якщо віконний проріз прикрашає коротка фіранка або римська штора, підвіконня стає центром уваги. Крім того, підвіконня може виконувати роль опори в процесі вішання завіс або миття вікон. Тому якісні характеристики підвіконня важливі не менше, ніж його зовнішня привабливість.

Сьогодні виробники пропонують підвіконня з найрізноманітніших матеріалів. Відрізняються вони не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і міцністю, зносостійкістю і т. д. На відміну від підвіконь старого зразка, сучасні моделі можуть бути різної ширини, від зовсім невеликих, до значних.

Фахівці не радять віддавати перевагу найдешевшим варіантам
Підвіконня з пластика по праву вважають найпоширенішим видом, що пов'язано, перш за все, з їх невисокою вартістю. Фахівці не радять віддавати перевагу найдешевшим пластиковим підвіконням, оскільки вони недовго зберігають свій первісний вигляд, досить скоро змінюють колір, на них з'являються тріщини, подряпини і відколи на кутах. Більш висока ціна вказує на те, що підвіконня виробляються з якісного ПВХ, а значить і термін їх експлуатації буде довше. Переваги пластикових підвіконь - невелика вага, міцність, легкість в догляді і привабливий зовнішній вигляд. Підвіконня ПВХ випускаються в різній колірній гамі, що дозволяє підібрати варіант, найбільш відповідний до інтер'єру приміщення.

Підвіконня з дерева - показник не тільки гарного смаку господарів, але і їх респектабельності. Їх часто вибирають власники старовинних або незвичайних квартир зі своєю особливою енергетикою і історією. Такі підвіконня найчастіше роблять із натурального масиву твердих порід дерев. Поверхня тонується за бажанням замовника. Дерев'яні підвіконня, це якість, стиль, довговічність, індивідуальність і особливий шарм будинку.

Підвіконня з каменю найчастіше представлені моделями з мармуру. Незвичайна палітра натурального каменю дозволяє створювати ексклюзивні варіанти підвіконь, здатні підкреслити велич і вишуканість приміщення. У променях сонячного світла мармур наповнює кімнату красивими переливами і затишним теплом. Ви можете бути впевнені, що підвіконня з натурального каменю, його особлива текстура і дзеркальна поверхня не залишаться непоміченими.

Відливи


Відплив або злив - важлива частина вікна, призначена для відводу дощової води від самого вікна і зовнішньої стіни. Часто відлив називають зовнішнім підвіконням. Злив є зігнутою конструкцію з металу, встановленою під певним кутом. Ширина конструкції вибирається індивідуально. Для виготовлення відливів використовують сталь або алюміній. Зверху наноситься спеціальне покриття, яке захищає металеву поверхню від корозії. Для більш естетичного вигляду відливи можуть бути доповнені спеціальними бічними накладками.

Відкоси


При установці нових вікон неминуча деформація або руйнування віконних відкосів. З одного боку, це псує загальний вигляд вікна, з іншого - позначається на його якісних характеристиках. Якщо ви хочете, щоб ваші вікна максимально зберігали тепло, фінішне оформлення відкосів - обов'язкова процедура. Зробити це можна різними способами. Найбільш звичний - вирівнювання і штукатурка поверхні. Але зробити віконні відкоси можна швидше і простіше - всього в 1 етап! Цього можна досягти за допомогою пластикових панелей, які ідеально поєднуються з профілем вікна. Такі відкоси швидко монтуються, не вигоряють на сонці, створюють додаткову теплоізоляцію і м'яко розсіюють сонячне світло по кімнаті.

Джерело: https://octava-market.com
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар