Чим корисні магнітні кабелі для смартфона

Магнітний usb кабель - крутий і дуже зручний провід. Це не бездротова зарядка, але все одно дуже зручно. Дружить з високими струмами, заряджає Android і iPhone. Навіть для швидкої зарядки знадобиться - тримає Qualcomm Quick Charge 2/3, аналоги від Apple, Huawei і Mediatekl.

«Магнітний» кабель для зарядки - зручно?


«Магнітний» кабель правильніше називати «кабелем з роз'ємом, що підключається». Основна частина складається з звичайного дроту, роз'єма USB для підключення до зарядного пристрою, і контактної площадки з потужним магнітом.



До неї приєднується зарядна частина в складі роз'єму, магніту і контактів. Ця частина вставляється в порт пристрою для зарядки. Магніти в 2 частинах кабелю притягуються на відстані від 1 до 5 сантиметрів, забезпечуючи міцне з'єднання і підключення пристрою до зарядки.

Чим гарний «магнітний» кабель? Купа плюсів:



  • не потрібно намагатися потрапити роз'ємом в порт смартфона,
  • немає ризику виламати порт роз'ємом,
  • не псуються контакти роз'єму.

І якщо перше - просто зручність, то заміна роз'єму - найчастіша причина появи пристрою в сервісі. Виламати порт - як 2 пальці об асфальт. Що для iPhone, що для Android.

Виключивши необхідність при кожній зарядці вставляти кабель в пристрій, фактично рятуєш смартфон.



Про зручність: потрібно покласти смартфон неподалік від кабелю, і провід сам підключиться. Майже як бездротова зарядка, тільки для будь-якого смартфона і не потрібен чохол. Ну, або майже не потрібен.

Як правильно вибрати?


Для експериментів вибрали кілька кабелів: Moizen M4, KAKU і безіменний. Як виявилося - це один і той же провід з різною ціною і магазинним номером, аналогічний моєму старому SDL з одним штекером.

У комплекті метровий провід та роз'єми: microUSB, Lightning, USB Type-C (відсутній в Moizen). Властивості досить привабливі: металева оплетка, акуратний пластиковий USB-штекер, правильно виконана частина з магнітним майданчиком.

Так само на магнітному майданчику кабелю розташований світлодіод, що сигналізує про підключення проводу до зарядного пристрою або комп'ютера.



Виникає питання - як вдалося реалізувати «сліпе» підключення? Адже інтерфейси microUSB, Lightning і USB Type-C мають чітку послідовність контактів для зарядки. Китайці для цього кабелю знайшли витончене рішення.

Магнітна площа на кабелі встановлена ​​ближче до краю. На кожному з 3 роз'ємів є 2 пари аналогічних. Кабель приєднується до тієї, що знизу - так виключається неправильна терморегуляція. Можна перевернути провід будь-якою стороною - ніякої різниці.

Цим кабелем смартфон може заряджатися і підключатися до комп'ютера для передачі даних будь-якою стороною до гнізда: перевертай провід як хочеш.

Короткий успішний тест


Тестування показало, що максимальна пропускна здатність кабелю підходить для швидкої зарядки будь-яких пристроїв: аж до 12 В, 2 А. Працює швидка зарядка Apple (тестувалося на iPad), Qualcomm Quick Charge 2.0 / 3.0, Mediatek Pump Express.

При зарядці з максимальними параметрами немає збоїв і нагрівання. Тест успішний для всіх пристроїв - можна користуватися.

Всі пристрої розпізнають провід і нормально працюють. Певні проблеми можуть виникнути з Lightning, так як використовується тільки 5 контактів: хоча в тестуванні iPhone 7 Plus сприйняв провід, захисні механізми Apple можуть задати жару.

Всі інші алгоритми поводяться як з рідним. Зараз на ньому висить мій Iphone - постійно, коли я за столом (близько 8 годин на день з перервами). Працює як годинник.

Із серйозних недоліків - всі роз'єми пристойно (на 2.5 міліметра) стирчать при установці в смартфон. В чохлі це майже непомітно, а ось без нього перший час стає дуже незвично.

І якби не один важливий момент, можна було б просто написати огляд про хороші дроти за копійки. Випадок допоміг з'ясувати один баг, який поширюється на всі магнітні дроти.

Як не вбити смартфон магнітним кабелем


Смартфон досить важкий, щоб провід зміг його поцупити слідом за собою. Тому, якщо шнурок чимось замастився, в момент прімагнічування площа контакту іноді погано притискається - залишається невеликий непомітний зазор.

При поганому контакті і великих токах зарядки роз'єм починає нагріватися, що може стати причиною пожежі.

Лікується проблема дуже просто - достатньо звільнити трохи більше дроту, ніж потрібно. Тоді в момент стикування він сам встане на місце. Або класти смартфон по лінії укладання кабелю, трохи провівши смартфоном уздовж неї відразу після стикування.

Температура нагріву не перевищує температури гарячого смартфона. Але все одно, це досить неприємний момент, про який варто пам'ятати. Чи варто через це відмовитися від «магнітних проводів»? Вирішуйте.
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар