Як правильно вибрати дотягувач дверей

1. Як працює дотягувач дверей?
2. Розміщення дверного дотягувача?
3. Вибір моделі дверного дотягувача і його монтаж.
4. Як правильно експлуатувати дотягувач дверей?

Щоб ваші двері зачинялися автоматично, для цього на них потрібно встановити додатковий пристрій, яке дозволяв би робити це. Найпростішим пристроєм, який допомагає вашим дверям закриватися, є пружина. Але щоб ваші двері закривалися тихо і плавно, на них встановлюється дотягувач дверей. В основі роботи дверного дотягувача лежить робота такої ж пружини, яка поміщена в корпус, а корпус заповнений маслом. Швидкість і сила закривання дверей регулюється гвинтами.

Як працює дверний дотягувач?

Принцип роботи дверного дотягувача дуже простий: при відкриванні дверей, зусилля, що прикладається до дверей передається через важіль тяги і поршень на пружину дотягувача і стискає її. При цьому масло перетікає в камеру через зворотний клапан. А при закриванні дверей, пружина починає штовхати поршень і масло перетікає в первинну камеру. Причому перетікання масла відбувається по гідравлічній системі, яка представляє з себе канали, в які в певних місцях встановлені гвинти регулювання. Ці гвинти змінюють перетин певного каналу, простіше кажучи гвинт вкручується в канал і перекриває його, тим самим змінюючи швидкість протікання масла в каналі. У деяких моделях дотягувачів є клапан додаткового "аргументу / дохлопування" або "затримки закривання" дверей.



Розміщення дверного дотягувача?

Розміщення дверного дотягувача напряму залежить від напрямку відкривання дверцят (на себе або від себе). Дверний дотягувач монтується на дверну коробку (в верхню її частину), або безпосередньо на створку дверей (теж у верхній частині). Дверний доводчик може мати систему важеля тягу або тягу ковзання (слайдер).

Вибір моделі дверного дотягувача і його монтаж.

На вибір дверного дотягувача впливає багато факторів. При виборі, по-перше, ви повинні враховувати масу і ширину дверей, по-друге - вітрове навантаження (опір повітря, який буде виникати при відкриванні / закриванні дверей). Так при збільшенні маси дверей зростає її момент інерції, тим самим сильно впливаючи на швидкість закривання ваших дверей. Так для ширших дверей (які мають велику масу) дотягувач вибирається сильніший.

Пропоновані нижче дверні доводчики TM USK можуть задовольнити будь-яку вашу потребу.
- дверні дотягувачі Geze 

У будь-якому випадку, якщо ви не впевнені у своєму виборі, ви завжди можете задати питання і проконсультуватися у менеджерів магазину, де купуєте дотягувач.

Якщо модель дверного дотягувача обрана, то вам потрібен наступний важливий крок - правильно провести його монтаж. Монтажники дверних доводчиків повинні враховувати рекомендації компанії-виробника, вагу дверей і їх конструкцію.

Якщо дверний дотягувач встановлений правильно, то відкриті на 90 ° двері будуть самі закриватися плавно і рівномірно. У дверних дотягувачів є 2 регулювальних гвинта за допомогою яких регулюються 2 діапазони закривання дверей (1-основне закривання і 2 «доведення / дохлоп» в кінці руху дверей (приблизно 20 °), коли відбувається гальмування руху). Періодично в процесі експлуатації дверного дотягувача, його потрібно регулювати. Якщо експлуатувати дотягувач правильно, то регулювання буде необхідне тільки при значному коливанні температури навколишнього середовища.

Слід враховувати також, що ефективна робота дотягувача залежить багато в чому від якості дверних петель і навішування двері. Дверний дотягувач працюватиме неправильно / погано, якщо двері встановлені з перекосом, а дверні петлі врізані неправильно "в натяг" або проржавіли. Крім того не рекомендується установка занадто потужного доводчика на вузькі або легкі двері. Тому що, чим потужніший дотягувач, він сильніше закриває двері і тим самим важче відкривати їх.

Як правильно експлуатувати дверний дотягувач?

Правильна експлуатація дотягувача - найголовніше це не заважати йому «сумлінно робити свою роботу».

При цьому не можна:
- притримувати або тягнути двері, тим самим "допомагаючи" вашим дверям закриватися повільніше або швидше;
- фіксувати двері, підкладаючи під них різні предмети;
- кататися і виснути на дверях.

Якщо ці правила не виконувати, то в дотягувачах зношуються сальники і поршень, шестерні ламаються і витікає масло. Ремонту такі дотягувачі не підлягають і Вам доведеться купувати новий.

Деякі дотягувачі мають додаткову опцію - Hold-open / Delay.
Ця функція дозволяє фіксувати / затримувати двері у відкритому положенні.

Якщо у Вас часто виникає потреба тримати двері у відкритому стані якийсь час (провітрювання або прибирання приміщення, перенесення речей тощо), тоді придбайте дотягувач з опцією затримки (hold-open). Цей дверний дотягувач дозволяє фіксувати / затримувати двері у відкритому положенні.
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар