Як правильно вибрати дверний замок

Захист свого житла від стороннього проникнення штовхає людство до постійного пошуку все нових і нових способів і методів збільшення безпеки. В даний час існують різні системи захисту квартир. Найперша перепона, що стоїть на шляху у зловмисника - це ваші вхідні двері і дверні замки. Тому до вибору дверного замка потрібно підходити дуже уважно.


Види дверних замків і чим вони відрізняються.

Багато виробників пропонують великий модельний ряд замків, що відрізняються великою кількістю характеристик. Врізні, навісні і накладні замки відрізняються способом установки на двері.

Врізні замки монтуються під внутрішню частину дверного полотна. Тому їх монтаж вимагає особливих навичок. Також для додаткової безпеки на врізні замки потрібна установка додаткових елементів, які будуть захищати їх від злому.

Навісні замки складаються з корпусу, в якому знаходиться запірна система. Ці замки сьогодні  використовуються в приміщеннях, які не потребують особливого захисту, тому що навісні замки не володіють достатньою секретністю і не можуть забезпечити високий захист.

Накладні замки ставляться на внутрішній стороні дверей, а механізм - в дверне полотно. Ці замки легко змінюються, досить надійні, працюють як в ручному, так і в автоматичному режимі, і можуть бути використані з метою додаткового захисту сувальди (пластини) в дверному замку

Ступінь секретності дверного замка.

Ступінь секретності - найбільш важлива характеристика замка і визначається кількістю ключів, якими можливо відкрити його. Чим вище ступінь секретності, тим важче розкрити такий дверний замок. Виділяють 4 класи ступеня секретності замка. Найнадійніші замки мають четвертий рівень секретності. Найбільш поширеними є «сувальдні» замки. В таких замках рух ригелів регулюється сувальдами (пластинами). Циліндрові замки - найбезпечніші. У них є циліндричні штирі, які висуваються на різну висоту. Циліндровий механізм (личинка замка) може бути замінений при необхідності, не змінюючи всієї системи.


Рейкові і дискові замки практично не мають ніякого захисту. Вони піддаються злому дуже легко. Єдиний плюс цих замків - досить низька їх вартість.

Також існують кодові замки, які можна відкрити, тільки набравши певний секретний код. Вони бувають механічні та електронні. Ці замки безпечні і мають хороший рівень захисту. Але їх установка досить проблематична, так як вимагає підключення додаткового електроживлення.

Поради при виборі дверного замка.

Вибираючи запірну фурнітуру, варто звернути увагу на деякі найбільш важливі характеристики, які забезпечать надійний захист і довговічну службу. Найголовніша характеристика замка - секретність механізму. На вхідні двері необхідно встановлювати два різних замки (наприклад: циліндричний і сувальдний), це підвищить захист вашого приміщення. При підборі замка на вхідні двері потрібно враховувати його розмір (габаритні розміри), він не повинен бути більше обв'язувальної частини самих дверей.
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар