Як вибрати міжкімнатні двері

Правильний вибір міжкімнатних дверей залежить від декількох факторів.
На перший погляд, зробити вибір щодо такої нехитрої речі, як двері, не складе труднощів. Однак відповісти на питання «Як вибрати міжкімнатні двері, що відповідають всім необхідним вимогам?» Не так вже й легко.

Міжкімнатні двері ізолюють приміщення від сторонніх звуків, дозволяють усамітнитися і захистити себе від відвідувачів, а також можуть послужити оригінальною деталлю інтер'єру. Знайти хороші двері важко - дуже багато деталей, на які потрібно звернути увагу. Отже, давайте розбиратися, які бувають двері?



Міжкімнатні двері: класифікація дверей за способом відкривання


Одним з важливих моментів, на який варто звернути увагу при виборі дверей, є їх конструкція. Згідно з цим критерієм міжкімнатні двері діляться на:

Розпашні (одно- і двостулкові)


Це найбільш затребувана і поширена модель. Такі двері відкриваються в одну сторону і бувають правими і лівими, в залежності від того, в який бік від себе ви її відкриваєте. Цей момент важливий, так як його необхідно враховувати при купівлі та встановленні петель і ручок. Таким дверям необхідне місце для відкривання, тому для малогабаритних квартир вони не дуже підходять.

Стаєнні двері

Зручні тим, у кого вдома є маленькі діти або тварини

Розсувні (двері-купе)

Такі двері відкриваються методом зрушення самих дверей уздовж або всередину стіни за допомогою напрямних - рейок, які можна розташовувати зверху, знизу або і зверху і знизу. Якщо двері буде встановлено ​​на верхніх направляючих, то при протягах вони, швидше за все, стануть розгойдуватися, зате виглядає більш естетично. Однак більш надійними будуть моделі з двома рейками. Двері-купе - прекрасний варіант для квартири, де кожен квадратний сантиметр на рахунку, адже вони майже не займають місця. З іншого боку, вони погано герметизують приміщення, сприяють проникненню звуків, запахів і світла.

Складні ( «гармошка»)


Подібні моделі складаються з панелей, що складаються при відкриванні. Їх конструкція передбачає наявність верхньої (рідше нижньої) направляючої рейки, ролика і з'єднаних петлями панелей.

Складні двері близькі до дверей-купе і мають схожі характеристики. Вони не займають багато місця, відкриваються м'яко і тихо, проте мають слабку звуко- і теплоізоляцію. Крім того, в силу наявності в їх конструкції великої кількості дрібних рухомих елементів, такі двері недовговічні.

Хиткі 


Хиткі двері відкриваються в будь-яку сторону. Вони виготовляються найчастіше з скла, пластику та інших легких матеріалів. У житлових будинках використовуються рідко, так як вони не в змозі забезпечити надійну герметизацію.

Стаєнні


Екзотичні для наших умов двері, що складаються з двох самостійних половинок - верхньої і нижньої. Двері подібних моделей найкраще підійдуть квартирах, в яких живуть маленькі діти або домашні тварини: нижня стулка може бути закрита, а верхня відкрита для провітрювання. Непогано виглядають такі двері і на кухні. Також подібний варіант можна розглянути для дачі.

Двері-купе ідеально підійдуть для маленьких квартир

«На себе» або «від себе»?
Напрямок відкриття дверей може бути як правим, так і лівим. Цікаво, що в залежності від країни правим і лівим напрямком називаються протилежні один одному процеси. Наприклад, в країнах колишнього СРСР, коли двері потрібно відкривати, потягнувши їх на себе, якщо двері після відкривання розташовуются праворуч, то напрямок відкриття вважається правим, а якщо зліва - то, відповідно, лівим. У країнах Європи, де двері відкривають, штовхаючи її від себе, напрямок відкриття визначається зі зворотного боку, поза кімнатою. Відповідно, якщо двері йдуть вліво, то за європейськими стандартами таке відкривання вважається лівим, а якщо двері при штовханні від себе йдуть вправо - то правим.

Які міжкімнатні двері кращі


Купуючи міжкімнатні двері, не варто цілком і повністю довіряти словам продавця, який буде переконувати вас в ідеальній якості свого товару, а також дивитися, яка фірма їх виготовила. Навіть поверхневий огляд допоможе виявити вади, якщо такі є. Існує кілька порад, керуючись якими можна визначити якість міжкімнатних дверей.

Гладка поверхня, без зазубрин і тріщин - одна з ознак якості. Як не дивно це звучить, але двері повинні бути приємними на дотик. Якщо ми говоримо про дерев'яні або шпоновані міжкімнатні двері, то ця характеристика у них залежить від якості лаку. Гарне лакове покриття - головний захист дверного полотна від зовнішніх впливів. Тому лак повинен бути дорогим і екологічно чистим. Перевірити його якість можна натиснувши нігтем на двері: якщо покриття хороше - слідів не залишиться, погане - відобразить вм'ятину. І вже тим більше при натисканні ніготь не повинен входити в деревину. Лак - один з найдорожчих матеріалів, що застосовуються при виготовленні дверей. Разом з тим поганий лак може бути шкідливий для здоров'я, виділяючи під впливом сонячних променів токсичні речовини. Визначити такий лак неважко - на ньому обов'язково залишаються відбитки пальців. Багато що залежить від того, який виробник виготовив двері - деякі економлять саме на лаку.
Двері повинні бути ідеально рівними, інакше є ризик, що її перекосить згодом

Навіть якщо поверхня ідеально гладка, неякісні двері можна розпізнати по шорстких бічних торцях. Саме їм недобросовісні виробники приділяють найменше уваги при обробці.
При виборі пофарбованих дверей варто звертати увагу на колір, який повинен бути однорідним, чистим і глибоким, без будь-яких крапок і плям. Якщо ви збираєтеся купувати забарвлені дерев'яні двері, то через фарбу повинна проявлятися природна структура. Буває і так, що виробники за допомогою тонування намагаються приховати нерівності і дрібні дефекти дверного полотна. Такий прийом можна виявити по мутному, неоднорідному кольорі покриття. Купувати такі двері явно не варто, за якістю вони явно будуть поступатися аналогам.

Всі елементи дверей повинні бути правильно підігнані один під одного. Ніяких зайвих нахлестів і зазорів в місцях з'єднання багета і рамок бути не повинно. При цьому двері повинні бути ідеально рівними: максимально допустима розбіжність між параметрами різних кутів або сторін не повинна перевищувати 1 мм. Інакше з часом двері просто «перекосить».

У тому випадку, якщо ви маєте намір придбати двері зі скляними вставками, то зверніть увагу на якість з'єднання скляного елемента з дверним полотном. Злегка потрясіть двері - скло не повинно деренчати або зміщуватися. Крім того, при виготовленні дверей повинно застосовуватися міцне скло, яке навіть в разі розбивання не утворює гострих осколків. Скління дверей повинно мати якісні кріплення - силіконові герметики і ущільнювачі. На самому склі не повинно бути плям. Особливо це стосується матового скла: це вказує на недбалість під час обробки. Ці плями не очистяться навіть за допомогою спеціальних хімічних засобів, так як ця вада повинна усуватися відразу ж після виготовлення на спеціальному обладнанні.
Не можна обійти увагою і той факт, що коробка повинна в обов'язковому порядку бути з ущільнювачем.

Оздоблення дверного полотна, лиштви та коробки повинне бути однаковим за якістю і кольором. Різна сировина для виготовлення цих складових частин може вказувати на сумнівну якість виробу. Обов'язково звертайте увагу на те, з якого матеріалу зроблені елементи фурнітури.

Крім того, бувають ламіновані або шпоновані двері. За ціною вони практично не відрізняються, проте їх фізичні характеристики різняться. В цілому важко сказати, що краще, а що гірше. З одного боку стоїть традиційний натуральний шпон, з іншого боку - сучасний екологічний матеріал.

Деякі двері мають особливі характеристики, такі як шумоізоляція і вогнетривкість.

Якщо двері пройшли перевірку - вас можна привітати з вдалим вибором!
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар