Дотягувачі для дверей в зимовий час, як продовжити термін служби.

Напевно, багато хто з вас помічали, що дверні дотягувачі в переважній більшості випадків виходять з ладу не влітку, а взимку, що особливо неприємно, оскільки саме з настанням зимових холодів хочеться, щоб дотягувачі для дверей працювали особливо добре. Уникнути подібної проблеми досить просто - для того, щоб не допускати витоків тепла необхідно правильно вибирати дотягувач, і правильно за ним доглядати. Але спочатку давайте розберемо принцип роботи подібного пристрою дверного дотягувача.



Дотягувач як пристрій


Будь-який дотягувач для дверей використовує для своєї роботи два основних елементи: жорстку пружину, за допомогою якої власне і закриваються двері, а також масляну систему, що гальмує закриття дверей за рахунок своєї в'язкості. Але що ж відбувається з доводчиком з настанням холодів?

Зрозуміло, пружина залишається на місці і з нею нічого не відбувається, оскільки зроблена вона з надійного металу. А ось масло, що знаходиться всередині механізму дотягувача загусає, і починає текти набагато повільніше, а, отже, і закриття дверей відбувається дуже повільно. Природно, така втрата тепла нікому не подобається, і багато хто починає закривати двері вручну, долаючи при цьому опір застиглого масла. А це і є головна помилка, через яку доводчики зазвичай виходять з ладу. Тільки уявіть собі - система дверного доводчика складається не тільки з масла. але і різних клапанів і сальників, які під впливом негативних температур стають менш еластичними. А коли людина починає закривати двері вручну, на них діє підвищений тиск. Ну а оскільки вони нееластичні, вони просто ламаються. Відповідно, вся система виходить з ладу.
Вирішити подібну проблему можна шляхом спеціального морозостійкого дверного дотягувача, бажано від надійної і перевіреної часом компанії, наприклад такий, як дотягувачі DORMA. Справа в тому, що багато компаній заявляють, що їх дотягувачі є морозостійкими, оскільки в них використовується спеціальне зимове масло, що не загусає при негативних температурах. Однак закони фізики обдурити не вдалося поки що нікому - масло в будь-якому випадку буде ставати при низьких температурах більш густим. Отже, якщо використане в таких доводчиках масло не стає взимку густим, влітку воно і зовсім рідке. А це вкрай небезпечно, оскільки в такому випадку все навантаження лягатиме на пружину, що рано чи пізно призведе до псування дотягувача.

Такі виробники як DORMA працюють не над поліпшенням використовуваного в дотягувачах масла, а над удосконаленням клапанної системи. Завдяки подібному підходу клапан і сальники взимку, зрозуміло, стають також менш еластичними, однак цього цілком достатньо для нормальної роботи дотягувача.

Зрозуміло, навіть найдосконаліший пристрій в тому числі і дотягувач для дверей не зможе довго прослужити, якщо за ним будуть неправильно доглядати. Про головну небезпеку ми з вами вже поговорили - ні в якому разі не можна закривати двері, оснащені дотягувачем, вручну. Тепер поговоримо про необхідний догляд.

Всі дотягувачі дверей комплектуються спеціальною системою регулювання, завдяки якій можна коригувати товщину масляних каналів. Зрозуміло, взимку, коли масло стає густішим, потрібно збільшувати товщину каналів шляхом повороту спеціальних гвинтів, розташованих на тілі дотягувача. Відповідно, з настанням весни товщину каналів слід зменшувати.

Як бачите, продовжити життя своєму дотягувачу досить просто. Але, зрозуміло, якщо ви хочете, щоб він прослужив вам довго, варто віддавати перевагу лише продукції перевірених надійних фірм.

Також Ви можете звернутися в нашу компанію, а наші менеджери допоможуть вибрати оптимальні дотягувачі які пропрацюють у Вас не один рік.
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар