Що таке бездротова зарядка для смартфона і як вона працює?

Бездротова зарядка смартфона позбавляє власника від пошуку кабелів, які зазвичай губляться, пошуку вільних розеток, особливо в офісах, а також допомагає продовжити життя відповідного роз'єму. Все, що потрібно зробити, щоб зарядити смартфон, - це покласти його задньою кришкою на спеціальну панель (док-станцію). Зарядка почнеться і закінчиться автоматично.




Що це за технологія?


Бездротова зарядка стала реальністю після появи технології Qi.

Стандарт Qi (вимовляється «Ци», в честь терміна східної філософії, означає «потік енергії») був розроблений в 2009 році Консорціумом бездротової електромагнітної енергії для передачі енергії на відстані до 4 сантиметрів. Фахівці, створюючи стандарт, користувалися вже існуючими напрацюваннями багатьох вчених.

Якщо на телефоні є маркування Qi, він підтримує функцію бездротової зарядки.

Як працює?


Принцип роботи бездротової зарядки використовує електромагнітну індукцію. Бездротова зарядка, тобто панель, на яку кладеться смартфон, підключається до джерела живлення і є передавачем енергії. А приймачем цієї енергії стає телефон. У всіх флагманських смартфонах приймач для бездротової зарядки прихований всередині корпусу, для бюджетних моделей телефонів є аксесуари, які дозволяють отримати цю функцію.

Існують і такі моделі бездротових зарядок, які не потрібно підключати до мережі. Вони автономні, мають свій вбудований акумулятор: їх просто потрібно періодично заряджати.

 Зазвичай виробник смартфона випускає фірмову модель зарядки, але можна використовувати будь-які.
На одній панелі бездротової зарядки можна заряджати тільки один пристрій. Для зарядки двох і більше смартфонів є спеціальні модулі з двома вбудованими передавачами магнітного поля.

Є мінуси?


Єдиним мінусом можна назвати швидкість зарядки. При бездротовому способі вона займає більше часу.

Хорошою альтернативою в цьому випадку буде використання магнітного USB шнура.

Чи можна користуватися телефоном під час заряджання?


Так, ніяких обмежень немає. Під час бездротової підзарядки можна вільно відповідати на дзвінки, приймати і відправляти повідомлення і т. Д.
Репост в Google Plus

Опубліковано Reliz

    Blogger Коментарі
    Facebook Коментарі

0 комент.:

Дописати коментар